logo

MASTERS IN FIRE & SAFETY

MD Group - historiek

In 1997 werd het bedrijf opgericht onder de naam MD FIRE PROTECTION & TRAINING. Het doel was en is nog steeds het opleiden van personen inzake brandbestrijding om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen (KB van 27/03/1998 afdeling 3 artikel 17). De opleidingen vonden plaats hoofdzakelijk ter plekke bij de klant.

Aangezien de wetgeving met betrekking tot vuur in open lucht niet meer bestond, schakelde MD snel over naar opleidingen in een daarvoor speciaal opgerichte trailer. Hiermee zag de unit SM1 het daglicht.

De organisatie heeft sindsdien niet stilgestaan. Onder andere het trailerpark werd uitgebreid om een veelzijdiger en meer gedifferentieerd aanbod aan cursussen te kunnen geven. Vandaag bestaat het trailerpark uit 4 units (SM1, SM2, SM3 en de flash-over unit).

MD Group staat voor Mobile Demonstration Group. Dis Horemans en Danny Schippers zijn de zaakvoerders. De organisatie richt zich uitsluitend op de Belgische markt. Momenteel beschikt MD Group over 4 units en 2 ruime opleidingslokalen te Schoten. De units kunnen overal in België worden ingezet.